Album in de maak

fullsizeoutput_48a0Begin november mocht ik jullie berichten over het succes van de crowdfunding, waarmee er groen licht kwam om mijn grote droom te verwezenlijken: CD-opnames met de prachtige muziek van Janis Ian

We zijn meteen doorgegaan met de laatste voorbereidingen voor de opnames, met intensieve repetities en tussendoor ook nog een live optreden in Het Witte Kasteel in Loon op Zand op 12 november. Eind november was het grote moment daar! Op 24, 25 en 26 november zijn we afgereisd naar het mediapark in Hilversum om naar de magische Wisseloord Studios te gaan voor de opnames. Een belangrijke taak was daar weggelegd voor onze producer en engineer Roel Verberk, de man achter de knoppen. Daarbij kregen we ook nog ondersteuning van Casper Abeln, student engineering aan de Rockacademie.

Het proces in de studio is echt uniek, werken op de vierkante millimeter met opperste concentratie en maximale inleving. Je duikt in een andere wereld, dompelt je helemaal onder in het moment en focused maar op 1 ding… de betekenis van het lied, het verhaal van de tekst en muziek weergeven. Zaterdagmiddag mochten we de strijkers van Fuse verwelkomen voor de opnames en werden ook alle nummers met piano opgenomen. Dat hebben we allemaal als een heel bijzondere dag ervaren. We hebben een fantastische tijd gehad, idioot-lange-dagen gemaakt en zijn zondagavond rond 22.00 uur het gebouw uitgerold. Moe en leeg maar vreselijk voldaan.

We hebben véél werk verzet in deze drie dagen, maar hebben niet alles af kunnen maken. Een heel album opnemen in 3 dagen bleek net iets te optimistisch. Dus dit avontuur gaat nog een staartje krijgen… Allereerst is onze engineer Roel aan de slag gegaan om uit alle opnames de beste takes te filteren. We hebben inmiddels ook een extra studiodag gepland om de opnames te voltooien. Zondag 7 januari zullen we opnieuw afreizen naar Wisseloord voor de laatste opnames.

Als onze opnames klaar zijn worden de files van de 2 duetten naar Amerika gestuurd en zal Janis Ian haar aandeel gaan opnemen. Als dat klaar is komen de files weer terug naar Nederland en kan het afwerkingsproces gaan beginnen. Ik kan niet wachten!!!